Inspiroiduin tänään Anna-Leena Härkösen ruokakirjasta Sopan syvin olemus. Luin kirjan yhdeltä istumalta kirjastossa ja ryntäsin sitten kotiin perustamaan ruokablogia. Ajattelin vielä kruunata lukukokemukseni valmistamalla Härkösen fetapannua hieman muokkailtuna versiona.

Fetapannu

  • 4 dl simpukkapastaa
  • 300 g jauhelihaa
  • 200 g fetaa
  • punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • keskikokoinen sipuli
  • 1 dl tuoretta persiljaa hakkeluksena
  • 1 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • ripaus chiliä

Laitoin ensin veden kiehumaan ja pilkoin kasvikset. Kääntelin aluksi sipuleita hetken pannulla öljyssä kunnes ne pehmenivät aavistuksen verran. Heitin sitten joukkoon jauhelihan ja paistoin kypsäksi. Laitoin seuraavaksi sekaan mausteet. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen lisäsin paprikan vasta loppuvaiheessa, jolloin se säilyi valmiissakin ruoassa vielä rapsakkana. Paprikan kanssa paistokseen menivät myös persilja ja murustettu feta. Vielä muutaman minuutin haudutus matalalla lämmöllä: fetan ei ole tarkoitus sulaa kokonaan. Sitten vain pastan kera lautaselle.

Fetana käytin tällä kertaa Euroshopperin kimpaleena myytävää versiota, joka on sekä halpaa että ihan hyvää.