Kuikuilin tuota Ihanat tomaatit-blogia, jossa uuniperunat oli keksitty kypsentää mikrossa. Mullistavaa. Olin syksyn mittaan miettinyt uuniperunoiden laittoa, mutta idea tyssäsi aina joko ajanpuutteeseen tai siihen että tuntui tyhmältä viritellä uuni niille max. kolmelle uuniperunalle mitä nyt yksinään syö. Mutta mikrossa homma hoitui kymmenessä minuutissa!

Tein perunat niin, että pistelin niihin ensin haarukalla kauttaaltaan reikiä ja laitoin ne sitten kyspymään 650 watin teholla mikroon uunivuoassa. Käänsin perunat viiden minuutin jälkeen. Pelkäsin että tämä jotenkin epäonnistuisi, perunat voisivat kuivahtaa tai muuttua rakenteltaan omituisiksi mutta ihan tavallisen oloisia uuniperunoita niistä tuli.

Täytteeksi laadin seuraavanlaisen viritelmän:

1 prk säilykelohta
3 rkl kermaviiliä
3 ananasrengasta, paloina
runsaasti kuivattua tilliä
loraus etikkaa
suolaa, pippuria

Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Sekaan sopivat varmasti myös sinappi ja sitruunamehu jos niitä kaapista löytyy.