Tämä ei ollut ollenkaan monimutkainen tai suuritöinen ateria vaikka vähän taikinan kanssa puuhastelua vaatikin. Piirakan söin sweet chili-kastikkeen kanssa kun tomaattikastikeainekset unohtuivat johonkin, mutta toimi se näinkin.

Pinaattipiirakka

400 g pakkaus pakastepinaattia, sulatettuna
100 g fetaa
1 tl jauhettua kuminaa
lehtitaikinalevyjä, sulatettuna

Sekoita täyteainekset keskenään. Lisää tarvittaessa vielä suolaa ja pippuria. Asettele reilu ruokalusikallinen täytettä taikinaneliöille. Kastele kaksi reunaa vedellä ja taita kolmioiksi (vesi pitää täytteen paremmin piirakan sisässä kypsennyksen ajan). Voitele piirakat vielä vedellä rapean kuoren luomiseksi. Voit käyttää myös kananmunaa mutta silloin lopputulos on rasvaisemman oloinen. Paista 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes piirakat ovat ruskeita.


Kikhernesalaatti

1 tlk kikherneitä
pieni punasipuli
vähän jäävuorisalaattia
100 g fetaa
1 rkl tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä
runsaasti mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä

Pilko pilkkomista kaipaavat ainekset. Sekoita salaatti kulhossa, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Jos et pidä vahvasta punasipulin mausta pehmitä sitä ensin hetki pannulla tai mikrossa. Valkosipulia voi lisätä enemmänkin jos tykkää.