Sovelsin ohjeen selailemistani suolaisten muffinien resepteistä, rakenteesta tuli ihan hyvä kun pelkäsin etteivät nämä kohoaisi ollenkaan. Kuva pääsi unohtumaan mutta mukavan keltaisia olivat.

Kurpitsamuffinit, 12 kpl

3 dl kupitsasasurvosta (kurpitsaa, maitoa, margariinia, suolaa)
5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä
½ dl maitoa
½ tl suolaa
½ tl cayennepippuria

Lisäksi: tujaus aikaisemmin blogissa seikkaillutta luumu-omenachutneytä jokaisen muffinin keskelle tai valmiiden muffinien dippailuun

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada siihen muista aineksista tekemäsi seos. Sekoita nopeasti varoen ylimääräistä vatkaamista. Taikina saa jäädä vähän kokkareiseksi, liika sekoittaminen ilmeisesti sitkistää. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Työnnä halutessasi vielä hieman chutneytä muffinien sisään. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 20 minuuttia.