Suklaan ja munakoison yhdistelmä vaikutti niin omituiselta että sitä oli pakko kokeilla. Lopputulos oli aika onnistunut, vaikka en oikein vieläkään ole oppinut pitämään munakoison rakenteesta ja tunnusta suussa. En varmaan oikein osaa esikäsitellä sitä kunnolla. Ohjeessa olevat kidneypavut voi varmasti hyvin korvata myös mustilla pavuilla jos sellaisia kaupasta löytyy.

pieni munakoiso
tölkillinen kidneypapuja
tölkillinen kokonaisia säilyketomaatteja
sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
pieni purkki tomaattipyreetä
2-3 palaa tummaa suklaata
chilijauhetta niin paljon kun kukin uskaltaa laittaa
ripaus juustokuminaa
suolaa, pippuria

Leikkaa munakoiso sopivankokoisiksi suupaloiksi, ripottele päälle runsaasti suolaa ja anna anna itkettyä talouspaperin päällä noin vartin ajan. Paloittele sillä aikaa muut paloittelua vaativat ainekset ja raasta suklaa. Paista sitten kaikki kasvikset kovalla lämmöllä oliiviöljyssä, lisää pavut ja tomaatit sekä mausteet. Anna hautua puolisen tuntia. Jos seos alkaa maistua kitkerältä lisää korjausliikkeenä muutama teelusikallinen sokeria. Sekoita lopuksi joukkoon suklaaraaste. Tarjoile hyvän valkoisen riisin kera.