Ostin vihdoinkin kokonaisen kanan, olin ihan innoissani! Tämä on ollut suunnitelmissa jo pitkään ja nyt kun sattui sopiva tilaisuus pääsin kerrankin leikkimään Jamieta ja kokkaamaan hitaasti, tunteella ja tuoreitten yrttien kera. Tältä kanani näytti pannussaan tultuaan uunista:

Onnistuin siis jopa grillaamaan sitä vähän. Paistelin sitä kuumassa uunissa valurautapannussa tunnin tai puolitoista käännellen välillä ja hyörimällä mun aikaa tohkeissani uunin ympäristössä. Tässä ainekset ja valmistusohjeita:

  • kana (itseläni pakastttu pienehkö broileri, sulatettuna)
  • sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g voita
  • 3-4 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rosmariininoksaa
  • narua

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita samalla myös suuri paksupohjainen uunipannu sinne lämpiämään. Sekoita pehmeään voihin hienonnetut mausteet ja sitruunan raastettu kuori. Huuhtele kana ulko-ja sisäpuolelta, kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Irrota kanan nahka sormin varovasti lihasta ja täytä väliin jäävä tila voi-mausteseoksella. Peitä lopulta kana kauttaaltaan mausteseokseen. Sivele sitä myös sisäpuolelle ja koipiin tekemiisi muutamaan viiltoon. Halkaise sitten sitruuna ja työnnä puolikkaat kanan sisään. Sido koivet ja siivet napakasti narulla kiinni niin, että kanasta muodostuu tiivis paketti. Hiero pinnalle vielä hieman suolaa. Lorauta uunipannun pohjalle ohut kerros oliiviöljyä. Paista kanaa noin 200-asteisessa uunissa hieman yli tunnin ajan tai kunnes se on kauttaaltaan kypsää.

Lopputulos oli yllättävän onnistunut ja raikkaan sitruunainen. Seuraksi taiteilin lohkoperunoita ja täytettyjä herkkusieniä:

Pekoniset tuorejuustotäytteiset herkkusienet

  • 6 mahdollisimman suurta herkkusientä
  • 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • pekonia
  • mustapippuria
  • valkospulinkynsi
  • sitruunamehua

Koverra herkkusienistä kannat pois ja aseta lakit uunipellille. Hienonna sienten kannat ja sekoita ne mausteiden kanssa tuorejuustoon. Lusikoi täyte sienten sisään. Kääräise jokainen yksilö vielä pekonisiivuun. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuutista puoleen tuntiin.

Tässä vielä ilmakuva lopputuloksesta lautasella: