Olen saanut kasiini pastakoneen ja saimmekni porukalla tehtya muutama viikko sitten oikein kauniita ricotta-pinaattiravioleja. Nyt olen kuitenkin joutunut maantieteellisista syista pidattaytymaan kyseisen pastakoneen kaytosta, ja nama cannellonit valmistuvatkin ihan yksinkertaisista valmiista, keitetyista lasagnelevyista. Cannellonejakaan ei siis loytynyt kaupan hyllylta.

Taytteen kanssa ei  missaan tapauksessa kannata pihistella valkosipulin maarassa:

200 g ricotta-juustoa
4 dl sulatettua, valutettua pakastepinaattia
ainakin 4 valkosipulinkyntta
puolikkaan sitruunan mehu
mustapippuria
muskottipahkinaa
suolaa

Lisaksi cannelloneihin tarvitaan kuutisen kappaletta oljylla maustetussa vedessa keitettyja lasagnelevyja seka puolisen desia voimakasta juustoraastetta (taalla pitkaan kypsytetty oude kaas).

Kastikkeeseen tulee:

punasipuli
valkosipulinkynsi
pieni porkkana
2 sokeripalaa
4 rkl balsamicoa
1/2 rkl sambal oelekia
3 dl paseerattua tomaattia
suolaa, mustapippuria

Leikkaa aluksi kastikkeeseen tarvittavat vihannekset hienoksi silpuksi. Laita samalla lasagnelevyja varten vesi kiehumaan mahdollisimman isossa kattilassa. Kuullota vihanneksia paksupohjaisessa kattilassa hetki runsaassa oliivioljyssa. Lisaa sitten sokeri ja balsamico ja hauduta aivan hiljalleen muutama minuutti, jotta kasvikset hieman karamellisoituisivat. Lisaa sitten loput ainekset ja anna hautua kannen alla cannellonien kokoamisen ajan. Laita lasagnelevyt kiehumaan ja erottele niita toisistaan veitsen ja oliivioljyn avulla.

Taytetta varten valuta pinaatti mahdollisimman huolellisesti. Sekoita kaikki aineet keskenaan kulhossa. Anna lasagnelevyjen jaahtua hetki tilkassa keitinvetta. Tayta kukin cannelloni noin kolmella ruokalusikallisella pinaattiseosta. Asettele rullat vierekkain oljyttyyn uunivuokaan. Lusikoi paalle lopuksi hieman tomaattikastiketta, ei koko keittamaasi satsia. Ripottele pinnalle viela juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa. Tarjoa tomaattikastikkeen ja rucolan kera.