Kesäkuisen vegetarismikokeilun jäljiltä minulla on varastossa muutama kasvisruokakuva. Nämä täytetyt kesäkurpitsat olivat tarpeeksi ruokaisia varmaan siksi, kun keksin laittaa täytteen joukkoon vähän kuskusta.

Täytetyt munakoisot

  • 2 kesäkurpitsaa
  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • tölkki maissia
  • 100 g fetaa
  • ½ dl kuskusia
  • 3 rkl vettä
  • 2 tl oreganoa
  • reilusti mustapippuria

pinnalle:

  • juustoraastetta
  • paprikajauhetta

Ensin halkaisin kesäkurpitsat pitkittäissuunnassa. Koversin sitten sisustan varovasti ulos. Laitoin ne öljyllä liukastettuun uunivuokaan odottamaan täytteen valmistumista. Aloitin paistamalla sipulit, ja lisäsin muut aineet pannulle melko nopeassa tahdissa. Lusikoin sitten täytteen kurpitsoiden päälle. Kuorrutin kasvikset juustoraasteella jonka päälle ripottelin paprikajauhetta antamaan väriä. Paistoin kesäkurpitsoita 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes juusto ruskistui ja kurpitsat alkoivat hieman käpristellä.

Näiden kaveriksi tein yksinkertaisen perunasalaatin.

  • 500 g kiinteitä perunoita
  • pieni purkki suolakurkkuja
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sinappia
  • mustapippuria

Kuorin perunat ja pilkoin ne sopiviksi suupaloiksi. Keitin ne kypsiksi suolatussa vedessä. Perunoiden jäähtyessä pilkoin suolakurkut ja valmistin kastikkeen jogurtista ja mausteista. Sitten yhdistin kaikki ainekset ja annoin salaatin tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.