Kerrankin sämpylät kohosivat ihan mielettömän hyvin. Tämä johtui varmaan siitä kun kohottelin taikinajuurta oikein ajan kanssa.

Sämpylöihin

1 l vettä
2 dl kauraleseitä
1 dl seesaminsieminiä
3 dl ohrasuurimoita, pari tuntia vesitilkassa liotettuja
4 dl vehnäjauhoja
10 dl grahamsämpyläjauhoja
2 pss kuivahiivaa
4 rkl tummaa siirappia
4 rkl öljyä
4 tl suolaa

Sekoita kuivahiiva puoleen litraan reippaan lämmintä vettä. Kaada joukkoon vehnäjauhot ja kauraleseet. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä  paikassa tai suljetussa mikrossa puolisen tuntia. Lisää sitten joukkoon muut aineet ja vaivaa vähintään 10 minuuttia. Anna taikinan kohota noin vartin ajan ja jatka muotoilemalla se sämpylöiksi. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Anna jäähtyä ritilän päällä.