Kävin Hämeenlinnaan ilmestyneessä meksikolaisessa ravintolassa ja innostuin kokemuksesta. Seuraavana iltana oli pakko vääntää uuninachoja. Kaupan valmiit juustokastikkeet epäilyttivät kaikkine mausteineen. Päätin korvata ne erikseen pakatuilla cheddarjuustoviipaleilla

Nacholautanen

  • 1 pussi nachoja (maustamattomia)
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 1 tlk  (pieni) tomaattipyreetä
  • ½ tlk ruskeita säilykepapuja
  • ½ iso sipuli renkaina
  • 1 ½ rkl paprikajauhetta
  • 2 kynttä valkosipulia
  • ripaus suolaa
  • 1 ½ tl sambal oelekia
  • 3 siivua cheddaria

Levitä nachot mahdollisimman suureen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (tiskien välttelyä). Sekoita sitten tomaattituotteista, pavuista ja mausteista kastike. Lopputulos on parempi jos kastiketta jaksaa ensin haudutella hetken hellalla. Toki soosi onnistuu kylmänäkin sekoitettuna. Levitä kastike nachojen päälle ja asettele sipulirenkaat seuraavaksi kerrokseksi. Revi lopuksi cheddarviipaleet komeuden päälle. Paistele 220 -asteisessa uunissa noin vartin ajan tai kunnen cheddar on sulanut ja alkanut kuplia hieman. Nacholautanen on lisäkkeineen loistavaa tarjottavaa illanistujaisissa. Se on myös käyttökelpoista lohdutusruokaa yksin syötynä (annos on ehkä vähän iso yhdelle..who cares). Pavut voi jättää pois jos haluaa keveämmän version.