Huomasin, etta kaapissani sattui olemaan monia niista aineksista, joita olen sushissa tottunut syomaan. Monia olennaisiksi katsomiani aineksia myos puuttui, kuten esimerkiksi merileva, sushiriisi, sailotty inkivaari ja misotahna. Mutta tulipahan todistettua etta sushia saa aikaan ilman hienoja vempeleita ja, noh, aineksia.

Amatoorin sushi

ohuita, pitkia kurkkuviipaleita
kylmasavulohta
keitettya, kylmaa riisia
japanilaista soijakastiketta

Keita riisia liian kauan niin, etta se osin hajoaa ja muuttuu hieman tahmaiseksi. Jaahdyta jaakaapissa. Muotoile riisista kasin suupalan kokoisia palluroita. Aseta jokaisen palluran paalle pieni pala lohta. Kaari varovasti kurkkuviipaleiden sisaan tiukoiksi paketeiksi. Syo sormin soijakastikkeen kera.