Sain käsiini hollantilaisia ruokalehtiä jotka ovat ehdottomia lemppareitani. Niistä iski sitten himotus laatia jotain oikein perinteistä hollantilaista sapuskaa. Talviseen ilmanalaan sopii hyvin stamppot-niminen sekamelska, jossa perunamuusiin sekoitetaan valinnainen kombinaatio erilaisia aineksia. Yleensä stamppotissa yhdistyvät jokin lihaisa ja jokin rapsakka elementti. Päädyin melko perinteiseen ratkaisuun maustaessani stamppotini paistetulla pekonilla ja tuoreella pinaatilla. Seuraksi oli tarkoitus hakea vielä jokin bradwurst-tyylinen makkara, mutta kauppahalli pirulainen oli kiinni.

Kauppahallissa käymistä minun pitäisi muutenkin harjoitella. Sen voisi ottaa vaikka tämän vuoden projektiksi. En jostain syystä oikein kehtaa pyytää tiskin takaa aineksia yhdelle ihmiselle tarkoitettua ateriaa varten. Onhan kauppahalli kuitenkin sellainen paikka, josta on sopivaa hakea esimerkiksi puoli kiloa hyvin leikattua lihaa nelihenkisen perheen tarpeisiin. Vaikkapa yhden ainokaisen ahvenen ostaminen opiskelijan hengenpitimiksi voisi mielestäni olla vähän arveluttavaa. Ajattelin kuitenkin rohkeasti aloittaa siitä ahvenen ostamisesta ja kokeilla saanko mulkaisuja osakseni tiskin takaa.

Stamppotiin tuli:

4 perunaa
½ dl maitoa
muutama viipale pekonia
70 g tuoretta pinaattia
reilu tujaus sinappia
ripaus muskottipähkinää
suolaa, pippuria

Keitä perunat ja paista kuutioidut pekonit. Survo perunat muusiksi maidon kera. Yhdistä kaikki ainekset.