Innostuin taas ostaman torilta vihanneksia, ja joku taktiikka piti keksiä valtaisan sipulinipun tuhoamiseen. Leivoin ison sipulipiirakan, mutta niitä pirulaisia jäi silti vielä yli.

Pohjan tein samalla lailla kuin lähes aina suolaisissa piirakoissa:

2 dl hiivaleipäjauhoja
kananmuna
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Kaada jauhot pöydälle, tee keskelle kuoppa ja riko siihen kananmuna. Sekoita sormin jauhoihin. Lisää sitten öljy ja suola. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja aseta voidellun piirakkapohjan päälle.

Täytteeseen tuli siis lähinnä sipulia:

3 tuoretta punasipulia vihreine varsineen
3 kananmunaa
1,5 dl kasvisrasvasekoitetta
sinappia
suolaa, pippuria
päälle ripaus rosepippuria koristeeksi ja makua antamaan

Paistele sipuleita hetki tujauksessa margariinia. Kaada seos vuokaan ja lisää päälle vispattu, maustettu liemi. Koristele rosepippureilla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.