Minulla on tiettyjä antipatioita joitakin leipomiseen usein kuuluvia työvaiheita kohtaan. En kamalasti välitä vaivaamisista ja vaahdottamisista ja ainesten kamalan tarkoista mittaamisesta. Tätä reseptiä kehittelin näiden asioiden välttämistä silmällä pitäen. Keksit ovatkin siten melkoisen helppotekoisia, ja taikinan voi tehdä varastoon pakastimeen keksinhimohetkiä varten.

Kaneliset keksit

200 g leivontamargariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 rkl tummaa siirappia
2,5 dl vehnäjauhoja
(2 rkl kahvia)
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä

Sekoita sokeri, jauhot ja mausteet pehmenneeseen rasvaan. Muotoile taikinasta . 20 cm kertaa 10 cm kokoinen paksu suorakaide. Kääri taikina folioon ja anna kovettua pakastimessa vähintään puoli tuntia, Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Asettele ne pellille leivinaperin päälle ja koristele fariinisokerilla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Keksit kovettuvat jäähtyessään.

Tämä ohje saa toimittaa myös joulureseptin virkaa, sillä blogi jää pikku hiljaa tauolle vuoden loppuun. Syöpöttely kuitenkin jatkuu, joten älkäähän hävitkö!