Olen leiponut sämpylöitä itse viitisen vuotta. Täydellisen sämpyläohjeen metsästys jatkuu silti edelleen. Kaipaan alati sämpylän sisukseen lisää kuohkeutta ja pintaan rapeutta. Tämänkertaisissa tuotoksissa olin erityisen tyytyväinen leivän ilmavuuteen. Johtuisikohan tuo siitä että taisin laittaa taikinaan vähän liikaa hiivaa? Voi olla että tästä voimme kiittää myös taikinaan eksynyttä kanamunaa, tiedä häntä.

Porkkana-siemensämpylät

2 dl vettä
paketti hiivaa
n. 8 dl jauhoja (vehnä-/graham-)
1 dl vehnänsiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
3 isoa raastettua porkkanaa
4 rkl öljyä
kananmuna
1 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon muutama desi jauhoja ja anna taikinan tekeytyä lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia. Mikroaaltouuni on täsä hyvä. Lisää muut aineet ja vaivaa niin kauan kun jaksat. Taikinan voi kohottaa tässäkin vaiheessa, mutta minä muotoilin sämpylät suoraan pellille ja kohottelin niitä hetken siinä.

Voitele leivät kananmunalla ja ripottele pinnalle seesamin- ja venhänsiemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa kyspiksi.