Tämä resepti on peräisin kaikkein ihanimmasta keittokirjastani. Virginie Besanconin Aurinkokeittiöni on täynnänsä värikästä välimerellisellä keittiöllä ilottelua. Kirja houkuttaa selailemaan, mutta moni resepti toimii lähinnä lisukkeena tai aterian höysteenä. Siksi tulenkin aika harvoin tarttuneeksi kirjan ohjeisiin. Nyt kuitenkin innostuin kirjan linssi-porkkanakeiton ohjeesta kaipaillessani suunnittelemalleni linssisopalle jotakin käypää ohjetta pohjaksi. Appelsiini toi keittoon mukavasti luonnetta.

Päädyin kopioimaan kirjan reseptin melko suoraan, mitä nyt vähän pienentelin satsia ja oioin työvaiheissa. Keittoon tuli:

1,5 dl punaisia linssejä
4 isoa porkkanaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
noin litra kanalientä
puolikkaan appelsiinin mehu
loraus ruokakermaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria

Keitä kasvikset ja linssit kypsiksi kanaliemessä, soseuta ja mausta.