Ohjeesta riittää yhteen pieneen piiraaseen.
Murotaikina
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
6 kpl säilöttyjä persikanpuolikkaita
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl fariinisokeria
Sekoita murotaikinan ainekset keskenään ja nypi taikina sormin tasaiseksi. Muotoile taikinasta kaksi samansuuruista palloa ja laita ne noin viideksi minuutiksi pakastimeen kovettumaan. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20 cm suuruinen piirakkavuoka. Kauli toisesta taikinapallosta piiraalle pohja. Asettele paloitellut persikat taikinan päälle ja mausta. Kauli vielä piiraalle kansi toisesta taikinapallosta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa parisenkymmentä minuuttia.
torstai, 13. marraskuu 2008
Kommentit