En ole mikaan erityinen jalkiruokien ystava. Paasiaisen kunniaksi paatin kuitenkin nahda asian eteen vaivaa. Muotiksi uhrasin kahvifiltterini, enka siis saanut taman virityksen takia koko paivana kahvia. En kylla sitten tieda oliko tama pasha ihan uhrautumisen arvoista: samanmakuisen kokonaisuuden olisi varmaan saanut aikaan helpomminkin valmistamalla yksinkertaisen hedelmarahkan. Mutta onhan se kiva etta jalkiruoka pysyi koossa noin kekonakin etta hedelmakoristuksilla paasi leikkimaan. Ja tulihan pashaan ainakin mahtavan koristeellinen kahvifiltteriprintti.

Monissa loytamissani pashaohjeissa seokseen lisattiin manteleita ja jostain syysta myos sukaattia. En oikein ole sisaistanyt sukaatin funktiota maailmassa, ja paadyin korvaamaan sen tietamallani hyvanmakuisella sokerisailotylla hedelmalla, eli kirsikalla.

Ainekset:

50 g voita
puoli dl sokeria
200 g maitorahkaa (kevyt)
1 dl kuohukermaa
1 muna
1/4 appelsiinin mehu
muutama sailykekirsikka
kourallinen rusinoita

Koristeluun:

sailykekirsikoita
sailykeananasta
kiivia
limea

Sekoita ensin voi ja sokeri keskenaan. Lisaa kulhoon sitten loput ainekset, kerma vaahdoksi vatkattuna. Kaada pashaseos valumaan esimerkiksi sideharsolla vuorattuun siivilaan tai kahvisuodattimeen. Anna tiivistya yon yli jaakaapissa.

Kumoa pasha tarjottimelle (tai lautaselle, jos tarjotinta ei ole kuten taalla) ja koristele.