Ostin torilta pussillisen erilaisia paprikoita. Pähkäilin suuren päättämättömyyden ja lievän laiskuuden vallassa pitkään paprikoille sopivaa käyttötarkoitusta. Lopulta päätin nähdä vaivaa ja grillata koko satsin. Paprikoiden grillaaminen osoittautui yllättävän helpoksi ja nopeaksi toimenpiteeksi.

Uunini säätöjä tutkailtuani havaitsin luukun uumenissa grillivaastuksen oloisen rautahäkkyrän. Asettelin pestyt paprikat isoina paloina uunipellille ja työnsin ne aivan kuuman grillivastuksen alle. Valmista tuli kymmenessä minuutissa. Paprikoiden jäähdyttyä mustaksi tummunut, kupruille noussut kuori oli helppo poistaa.

Käytin paprikoita kuskussalaatin mausteena:

Lopuista paprikoista laadin marinadipohjaisen salaatin, joka maistui leivän seurana:

Salaatin ohje:

3 grillattua paprikaa suikaleina, ilman kuorta
2 valkosipulinkynttä
muutama tuore basilikanlehti
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
ripaus suolaa ja runsas tujaus mustapippuria myllystä
 

Sekoita ainekset keskenään ja anna salaatin marinoitua jääkaapissa muutama tunti.