Kanttarellisilmäni on kehittynyt. Ehkä. Tämänkertaisesta saaliista ajattelin ihan laittaakin jotain, kun ei tavallisesti viitsi pilata kallisarvoisia vahveroitani turhalla ruoanlaitolla. Timjamipuskani oli sopivasti villiintynyt kasvimaallani näin loppukesästä, joten päätin yhdistää nämä maut.

Kanttarellikeittoon tuli:

pari kourallista kanttarelleja
pieni sipuli
kaksi porkkanaa
kourallinen tuoretta timjamia
2 dl ruokakermaa
4 dl vettä
melkein kokonainen kanaliemikuutio
vajaa pussillinen lämmin kuppi-kanttarellikeittojauhetta
mustapippuria

Kääntele puhdistettuja kanttarelleja ja sipulisilppua hetki voissa. Lisää ohuiksi viipaleiksi leikatut porkkanat. Lisää vesi ja vatkaa joukkoon kerma sekä keittojauhe. Hauduta kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä. Mausta lopuksi kanaliemikuutiolla, pippurilla ja riivityllä timjamilla. Tarkista suola.

edit.
Tässä vielä kuva samaisesta sienisaaliista, joka taisi kylläkin sisältää pääasiassa myrkyllisiä lakritsirouskuja. Mutta sai niistä myrkyttömistä kuitenkin purkillisen suolasieniä kokoon. Kanttarellille on näköjään eksynyt etana.