Laitan tänne muistiin hyvin onnistuneen kotitekoisen hummuksen ohjeen. Rakenteesta näyttää tulevan hyvä kun massaa uskaltaa rohkeasti jatkaa öljyllä. Survimellakin tulee ihan siedettävää jälkeä blenderin puutteessa. Luulen, että purkitetut herneet ovat tähän parempaa materiaalia kuin itse kuivista liotetut ja keitetyt, sillä purkitetuissa on jotenkin ohuempi kuori.

Töpäkkä hummus

vajaa purkillinen kikherneitä
4 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä

Survo kikherneet tahnaksi vaikka perunansurvimella. Lisää raastettu valkosipuli. Raastettuna siitä tuntuu irtoavan enemmän makua, ja tahnasta tulee tasaisempi. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja ripaus suolaa. Jatka öljyllä, kunnes tahna on haluamasi paksuista.

Rupesin tässä miettimään, josko tavallisistakin herneistä voisi rakentaa hummuksen tapaisen tahnan. Sekaan voisi lisätä vaikka minttua ja chiliä.