Pienen kehittelyn tuloksena olen päätynyt piirakkareseptiin, joka on täydellinen bile- ja illanistujaistarjottava. Se on halpa, nätti, kasvis, helppo ja tosi hyvää.

Piirakan täytteeksi tulee seuraavaa:

2 pientä pss pakastepinaattia
200 g fetaa
sipuli
4 valkosipulinkynttä
ainakin puolikkaan sitruunan mehu
3 kananmunaa
½ dl kermaa tai maitoa
suolaa ja pippuria

Aloita täytteen valmistus sulattamalla pinaatti. Pehmitä sipuli ja valkosipuli pannulla tilkassa öljyä, älä polta. Yhditä täytteen aineet suuressa kulhossa. Valuta pinaatista kuitenkin ylimääräinen neste pois, jottei massasta tule liian löysää.

Pohjaa varten tarvitaan:

125 g margariinia
n. 2,5 dl erilaisia jauhoja
ripaus suolaa

Nypi jauhot ja pehmeä rasva murumaiseksi seokseksi. Taputtele voideltuun vuokaan.

Kaada lopuksi täyte pohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt.