Nokkoset ovat parhaimmillaan loppukeväästä. Saksilla ja paksuilla puutarhahanskoilla varustautunut kerääjä voi saada komean saaliin ja säilöä sen vaikka pakkaseen. Nuorista nokkosista voi kerätä mukaan myös varret. Kukinnoista ei varmaankaan ole syötäväksi. Nokkoset ryöpätään uittamalla niitä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan. Keitinvettä ei välttämättä kannata heittää pois, sillä se on hyvää ravinnetta huonekasveille.

Nokkosen maku on hauskan suolainen, ja minusta se sopiikin hyvin vaikka sämpylätakinan maustajaksi. Tällä kertaa yhdistin nokkosen lettutaikinaan:

Taikinan laadin aika suurpiirteisesti. Nokkosta oli mukana erityisen runsaasti:

n. 3 dl ryöpättyä, silputtua nokkosta
5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2-3 munaa
ripaus suolaa
loraus öljyä

Sekoita ainekset keskenään ja anna jauhojen turvota noin puolen tunnin ajan. Paista taikinasta mahdollisimman ohuita lettuja.

Lettujen kaveriksi laadin kasvistäytettä:

punainen paprika
kourallinen hillosipuleita
muutama parsakaalin kukinto
1 dl kidneypapuja
n. 3 rkl turkkilaista jogurttia
sitruunamehua
sinappia
suolaa, pippuria
 

Sekoita pavut sekä pilkotut kasvikset jogurttiin ja mausteisiin. Anna täytteen vetäytyä hetki jääkaapissa.