Pääsin leikkimään jäniksellä ja päädyin tällaiseen melko yksinkertaiseen pataan. Materiaalina oli kokonainen paloina pakastettu jänis, josta käytin muistaakseni lähinnä selkälihat ja toisen koiven. Raa'an lihan paloittelu voi ainakin ilman sopivan terävää veistä olla vähän hankalaa, joten pienin lihan vasta keitettyäni sitä hieman. Padan voi varmasti hyvin tehdä myös uunissa, mutta sellaista ei ollut täällä nyt käytössä. Toimi tämä näinkin.

500 g jänistä paloina
100 g pekonia
3 dl mietoa punaviiniä
3 dl vettä
lihaliemikuutio
2 porkkanaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen ruusukaaleja
muutama oksa tuoretta timjamia
ripaus suolaa
mustapippuria
sokeria

Ruskista pekoni paistinpannulla ja siirrä se odottamaan suureen, paksupohjaiseen kattilaan. Ruskista sitten jänispalat pekonista irronneessa rasvassa. Tarvittaessa voi sekaan lisätä nokareen voita. Nostele jänispalat pataan ja kaada sekaan viini ja vesi sekä murentele joukkoon lihaliemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Hautunutta lihaa voi vielä pieniä veitsellä sopivimmiksi suupaloiksi. Lisää nyt joukkoon porkkana, sipuli ja valkosipuli, timjami sekä mustapippuri. Lisää tarvittaessa myös hieman nestettä. Anna hautua kannen alla vielä lähes tunnin ajan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa sokeria pehmentämään makua. Suurusta kastiketta vielä tilkalla kylmään veteen sekoitettuja vehnäjauhoja jos näet toimenpiteen tarpeellisena. Lisää lopuksi joukkoon puhdistetut ruusukaalit ja keitä, kunnes kaalit ovat kypsiä muuta vielä hieman rapsakoita. Tarjoile keitetyn perunan kera.