Vieraassa keittiössä kokatessani päätin tällä kertaa turvautua valmispitsapohjaan, joka ennakkoluuloistani huolimatta toimi ihan hyvin. Panostin sen sijaan täytevalikoimaan.

Täytteeseen tuli:

halkaistuja kirsikkatomaatteja
punasipulirenkaita
vuohenjuustoviipaleita
kaksi palaa pekonia per suurehko pitsa
hieman juustoraastetta (maut pääsevät oikeuksiinsa kun niitä ei peitä valtavalla määrällä juustoa)
muutama tippa hyvää oliiviöljyä

Keitin pitsalle vielä erikseen tomaattikastikkeen, sillä operaatio on aikaisempien kokemusten pohjalta osoittautunut vaivan arvoiseksi:

tölkki tomaattimurskaa
pieni tölkki tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
loraus balsamicoa
suolaa
sokeria
mustapippuria
oreganoa
paprikajauhetta
chiliä