Olen lakannut syömästä tavallista vehnäpastaa ja siirtynyt lähes täysin tummaan kokojyväpastaan. Se on kauniimmaan näköistä ja sitä tulee parempi mieli.

Tämän hyvin yksinkertaisen pastan jujuna on vihannesten käristäminen oikein rapeiksi ja ruskeiksi.

Ainekset:

kokojyväpastaa
kokonainen kesäkurpitsa
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
iso pallo mozzarellaa
5 rkl tomaattimurskaa
loraus balsamicoa
ripaus chilijauhetta
ronski ripaus mustapippuria
suolaa, sokeria

Käristä kuutioitua kesäkurpitsaa ja paloiteltua sipulia kovalla lämöllä runsaassa oliiviöljyssä, kunnes pienimmät palaset jo alkavat mustua. Lisää sitten joukkoon tomaatti ja mausteet. Sekoita aivan viimeienä joukkoon mozzarella suurina paloina, jotta juusto ehtii vähän sulaa mutta pysyy vielä koossa. Kääntele seos pastan joukkoon.