Tunsin tehneeni niin onnistueen lihapadan että se ylitti jopa korkeaksi nousseen blogikynnyksen. Talvella on hankala kuvata ruokaa tavallisella pokkarilla kun luonnonvaloa ei ruoka-aikaan ole.

Pataan tuli
haudutukseen sopivaa naudanlihaa (paloina, kun ostin lihakauppiaalta)
kolme porkkanaa
½ litraa mahdollisimman tummaa tsekkiläistä olutta
voita
2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
pieni kourallinen kuivattuja mustatorvisieniä
kasvisliemikuutio

Lisäksi
keitettyjä ruusukaaleja
voihin tehtyä perunamuusia

Ruskista liha kuumalla pannulla runsaassa voissa. Suolaa ja pippuroi hyvin kevesti. Laita kaikki ainekset suureen kannelliseen uunipataan. Anna hautua 150-asteisessa uunissa kannen alla kolme tuntia. Maista pataa kypsentämisen kuluessa: kun maustepippuri mielestäsi maistuu tarpeeksi ongi pippurit pois. Saman voi tehdä myös laakerinlehdille. Suurusta pata lopuksi lisäämällä tilkkaan kylmää vettä 2 rkl vehnäjauhoja ja kaatamalla seos padan joukkoon.