Tämän piirakan laadin niistä aineksista, joita kaupasta satuttiin tuomaan. Tuore pinaatti näytti istuvan hyvin suolaisen piirakan täytteen pohjaksi.

Piirakkataikina

2 dl graham-jauhoja
½ tl suolaa
4 rkl öljyä
muutama ruokalusikallinen kylmää vettä

Piirakan täyte

pari kourallista tuoretta pinaattia
muutama kirsikkatomaatti
iso porkkana
puolikas punasipuli
200 g fetajuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 tl sinappia
reilusti mustapippuria

Sekoita pohjan ainekset ja taputtele se suurehkoon, voideltuun vuokaan. Jos taikinaa jää yli jätä se roikkumaan vuoan reunoille kannen tekemistä varten.

Kuulota hienonnettua punasipulia ja porkkanaa hetki pannulla. Lisää murskattu valkosipuli,  ja sitruunamehu. Lisää pinaatti pienissä erissä ja anna nesteen haihtua. Lisää pannulle kirsikkatomaatit ja feta. Tarkista suolan määrä ja lisää sitä tarvittaessa. Kaada täyte lopuksi vuokaan taikinan päälle. Vatkaa sinappi, maito ja kananmunat sekaisin. Kaada neste täytteen päälle. Käännä reunat piirakan yli. Voit halutessasi voidella reunoja kevyesti öljyllä.Paista pinaattipiirasta 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes piiraan keskikohtakin on hyytynyt.