Idea tähän annokseen lähti ajatuksesta tarjota pitkiksi suikaleiksi leikattu kesäkurpitsa pitkulaisen pastan kera. Leikkurini (perunankuorimaveitsi paremman puutteessa) synnytti kuitenkin harmillisen ohuita suikaleita jotka eivät oikein olleet säilyttäneet rapsakkuuttaan paistamisen jälkeen. Muuten kokonaisuus oli raikas ja toi vaihtelua tavalliseen uunikirjoloheen.

Optimaalisen ajoituksen kannalta olisi hyvä aloittaa pastasta:

tagliatellea
pitkittäin suikaloitu kesäkuspitsa
punainen paprika
punasipuli
valkosipulinkynsi
sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl jogurttia
suolaa, pippuria
(ripaus chilijauhetta)

Paista kasvikset nopeasti oliiviöljyssä. Mausta. Lisää pannulle keitetty pasta ja aivan lopuksi vielä jogurtti.
 
Lohi

2 palaa lohta
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Hiero mausteet lohen pintaan ja paista nopeasti kuumalla pannulla.

Tarjoa annos sitruunalohkojen ja basilikanlehtien kera. Basilikani on jo niin kynitty että siitä ei oikein enää riittänyt pastakastikkeen mausteeksi, mutta jos hallussasi on rehevämpi yksilö luulen että muutama lehti tagliatellenkaan seassa ei olisi pahitteeksi.