Tämä on suhteellisen optimaalinen kakkuresepti sille joka ei juuri tunne intohimoja leipomisen suuntaan. Valmistusprosessi ei sisällä mitään sellaista mitä itse koen leipomisessa ärsyttävänä. Ei munasokerivaahtoa, ei jauhojen siivilöimistä ja ennen kaikkea ei valkuaisvaahdon vatkaamista. Kakusta tuli mukavan mehukasta, ja tuntuu että maku vielä parani seuraavaa päivää kohden.

Kakunteossa seurailin väljästi Kasvisruoka-keittokirjan (Könemann Verlagsgesellschaft 2008) ohjetta, johon tein omat oikomiseni ja muunnokseni. Kulhossa sekoitin:

2 banaania soseena
tölkki ananasmurskaa
2 ½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
1 3/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Sekoita aineet keskenään. Vuoraa leivinpaperilla suurehko pyöreä vuoka. Kaada taikina siihen ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Tuunasin kakkua vielä koristelulla ja täytteellä. Täytteen sekoitin pienityistä säilykepersikoista, turkkilaisesta jogurtista, sokerista ja sitruunamehusta. Päälle asettelin jogurttiseosta ilman persikanpaloja. Täyte mehevöitti kakkua mukavasti, mutta jogurtti lässähti tietenkin nopeasti kuorrutuksen ominaisuudessa. Maku oli kuitenkin hyvä.