Tilasin kerran turkulaisessa ravintola Blancossa leipäjuustowokkia, sillä ajatus tuntui niin oudolta. Ruoka oli kamalan makuista ja hurjan suolaista. Ajattelin kuitenkin antaa leipäjuustowokille vielä yhden mahdollisuuden tekemällä sitä itse. Tältä wokki näytti:

Wokista tuli hyvää, tai ainakin parempaa kuin Blancossa. En silti ole aivan vakuuttunut siitä, että itämaiset maut sopivan yhteen leipäjuuston kanssa. Ehkä juusto sopisi paremmin jonkin tosi makean kastikkeen kanssa.

Leipäjuustowokki

kevätsipulia
parsakaalia
porkkanaa
pieni pala inkivääriä, hienonnettuna
leipäjuustoa
nuudeleita
loraus soijakastiketta
(ripaus chiliä)

Wokkaa suikaloituja porkkanoita hetki kuumassa öljyssä inkiväärin kanssa. Lisää muut vihannekset ja kuumenna muutama minuutti. Lisää lopuksi juusto, keitetyt nuudelit, soija ja hieman chiliä näin halutessasi. Tarjoile tirisevän kuumana. Jos minulla olisi sattunut vielä olemaan seesaminsiemeniä olisin paahtanut niitä ja ripotellut wokin päälle.