Yritin selkiyttää päässäni pyöriviä perunasalaatti-ideoita vappupiknikkiä varten kokeilemalla tätä punasipulista, basilikaista salattia. Itse piknikille päätyi melko samanlainen salaatti, joka oli basilikan sijaan maustettu oliivilla emännän unohdettua kaprikset kauppaan.

Tässä basilikaisen perunasalaatin ohje. Salaattia syntyy sammiollinen.

7-8 isoa kiinteää perunaa, kuutioiksi leikattuna ja keitettynä
1 iso punasipuli
muutama suolakurkku
200 g fetaa
puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
puolikas ruukullinen tuoretta basilikaa
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl etikkaa
1 tl sinappia
suolaa, pippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa yön yli. Voit halutessasi lisätä basilikan vasta tarjoiluvaiheessa. Jos salaatti tuntuu liian kuivalta muutama lusikallinen turkkilaista jogurttia tai loraus oliiviöljyä korjaa tilanteen.