Tuoreen inkiväärin, limen ja kookosmaidon liitto on varma ja minulla melkeinpä ainoa tie itämaistyyppisen raikkaan makuyhdistelmän aikaansaamiseksi. Kyseistä aineksista saa yhduistelemällä aikaan myös melkoisen mielenkiintoisia drinkkejä.

Kokeilunhaluisena kokkina sovelsin tätä eksoottista makuskaalaa minkäpä muun kuin kanakastikkeen maustamiseen:

200 g maustamatonta broileria paloina
vihreä paprika
sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kookosmaitoa
banaani
lime, kuori raastettuna
muutama rkl hienonnettua tuoretta kookosta
chiliä
suolaa

Ruskista kana pannulla öljyn, suolan ja limemehun seoksessa. Lisää joukkoon mausteet, kookosmaito ja sipuli ja hauduttele seosta viidestätoista minuutista puoleen tuntiin. Jos olet rapsakan paprikan ystävä jätä sen lisääminen vasta aivan loppuminuuteille. Banaanikin kannattaa lähinnä lämmittää seoksessa, muuten hedelmä saattaa muuttua muusiksi. Muussaantumista voi yrittää välttää myös valitsemalla käyttöön kuoreltaan vielä hieman vihertävä banaaniyksilö. Ananaskin varmaan sopii tämän muhennoksen sekaan, varsinkin jos banaanin käyttö epäilyttää.

Tarjoa lopputulos basmatiriisin kera.