Tämä on halpaa, täyttävää ja tyydyttävää ruokaa. Kohtuullisen hyvää currya saa näköjään aikaan myös ilman puolen sivun mittaista ainesosaluetteloa.

Kikhernecurry

  • 5 dl liotettuja kikherneitä (tai purkkiversiota)
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 tomaattia
  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • 1 dl pinaattia (pakaste, sulatettuna)
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl mietoa currytahnaa
  • (curryjauhetta, sambal oelekia tai chilijauhetta)

Paistoin sipulit pehmeiksi pannulla ja lisäsin currytahnan. Sitten laiton joukkoon kikherneet ja muut kasvikset pilkottuina. Kaadoin sekaan vielä kookosmaidon ja tarkistin maun. Tulisuutta oli helppo säätää chilijauheen avulla (sambalkin käy). Haudutin sesosta kunnes porkkanat olivat kypsiä. Lisäsin lopuksi vielä joukkoon muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia.

Curryn voit tarjota naan-leivän tai vastaavan kera. Kuvassa turkkilaisesta kaupasta ostamani lättänä leipä, joka toimi tässä tarkoituksessa oikein hyvin.