En nyt tarkkaan osaa sanoa mikä käyttämäni kaalilajikkeen suomenkielinen nimi on, wikipedia väittää kurttukaaliksi. Kuvassa kääryleet ovat ennen uuniin menoa.

Kääryleisiin tuli:

kurttukaalin uloimmaiset lehdet
200 g jauhelihaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
iso raastettu porkkana
sellerinvarsi
riisinuudelia
kasvislientä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl serehiä
suolaa
pippuria
sitruunamehua

Irrota kaalin uloimmaiset lehdet varovasti. Keitä niitä 3-4 minuutin ajan runsaassa suolatussa vedessä, muutama lehti kerrallaan. Nostele keitetyt lehdet reikäkauhalla lävikköön jäähtymään. Täytettä varten pilko kaikki vihannekset hienoksi silpuksi. Paista jauheliha pannulla, lisää kasvikset ja mausta. Sekoita täytteen joukkoon lopuksi keitetyt nuudelit. Siirrä seos jäähtymään.

Leikkaa kaalinlehdistä kovat kantaosat varovasti pois. Annostele täytettä reilulla kädellä lehdelle, vedä kantaosa päälle, taita reunat ja rullaa kääryleeksi. Asettele valmiit kääryleet tiiviisti uunivuokaan. Kaada lopuksi kääryleiden päälle kasvislientä niin paljon, että ne peittyvät yli puolen välin. Ripottele päälle jauhoja ja cayennepippuria. Hauduta 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.