Eipä näköjään ole vähään aikaan tullut kirjoiteltua, reseptejäkin alkaa olla jo aika paljon jonossa. Ja kuviakin nyt kun sain kamerankin taas. jotenkin aina kun tulee bloginkirjoitusinspiraatio vuodatus ottaa ja tilttaa ja sitten ei enää huvita. Toivottavasti korjaantuu.

Leivän leipominen on sen verran pitkä ja monvaiheinen projekti että sitä on hyvä aina väkisin yrittää lyhentää jostain välistä. Tässä leivässä karsinnan kohteita olivat vaivaaminen ja sämpylöiden tai muunmallisten leipästen pyörittely. Olin valinnut karsintakohteeni onnistuneesti, kerrankin tuli oikein ilmavaa leipää.

Litteä seesamleipä (2 pellillistä)

8 dl vettä
2 dl muna-maitoseosta
12 dl jauhoja (hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja, ohrajauhoja)
2 dl kauraleseitä
2 pss kuivahiivaa
5 rkl siirappia
3 rkl oliiviöljyä
4 tl suolaa
seesaminsiemeniä

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon osa jauhoista ja jätä muhimaan liinan alle noin vartiksi. Tämä toimii kokemukseni mukaan parhaiten suljetussa mikrossa. Lisää sitten loput aineet ja vaivaa kunnes kyllästyt. Taikina saa jäädä aika löysäksi koska sitä ei tarvitse muotoilla, joten vähäisempi vaivaus ei varmaan kovin paljoa haittaa. Levitä puolet taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla kunnolla. Voitele leipä maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja jauhoja. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla kunnes leipä on vähän ruskistunut. Jäähdytä nopeasti (jotta saisit aikaan rapean kuoren) ja leikkaa neliöiksi.