Sain lahjaksi ankanrinnan ja päätin ahmia sen ihan itsekseni. Rakensin aterian vähän näppituntumalta, kun keittokirjoistani ei löytynyt valmistusohjeita kuin kokonaisen linnun valmistamiseen enkä jaksanut ryhtyä reseptinmetsästyssulkeisiin netin kanssa. Pohdin kaikenlaisia vaihtoehtoja, esimerksiksi mustikkaista kastiketta mutta päädyin siihen että appelsiini on ehkä klassisuudessaan kuitenkin turvallisin vaihtoehto.

Ateriaa varten tarvittiin:

ankanrinta
appelsiinin raastettu kuori
puolikkaan appelsiinin mehu
suolaa, pippuria

lohkottuja, keitettyjä perunoita
muutama retiisi
rosmariinia

kastikkeeseen kermaa, cayennepippuria, hieman kanaliemikuutiota ja paprikajauhetta

Hiero ankanrinnan pintaan suolaa, pippuria ja appelsiinin kuorta. Paista sitä keskilämmöllä nahkapuoli ylöspäin kymmenisen minuuttia tai kunnes liha on kauniisti ruskistunut. Käännä ja kypsennä vielä muutama minuutti. Purista pannulle puolikkaan appelsiinin mehu ja anna hautua vielä hetki kannen alla. Nosta kypsä ankanrinta lautaselle folion alle vetäytymään.

Kaada osa lihasta irronneesta rasvasta kattilaan kastiketta varten. Keitä kastikepohjaa aluksi hieman kokoon. Lisää sitten tilkka kermaa ja mausteet, suurusta jauhoilla tarpeen mukaan. Paista samalla perunat ja retiisit rapeiksi lopussa rasvassa. Mausta rosmariinilla ja appelsiininkuorella.