Tätä keittoa kannattaa valmistaa kerralla reilumpi annos. Ylimääräisen keiton voi laittaa pakastimeen sopivan kokoisina annoksina.

Peruna-tomaattikeitto - reilumpi annos

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 6 kpl kypsiä tomaatteja (mahdollisimman hyviä
  • 1 punainen paprika
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ruukullinen tuoretta basilikaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa, pippuria
  • (ripaus sokeria)
  • 8 dl vettä

Aloitin kuorimalla ja pilkkomalla sipulin ja perunat ja kuullottamalla niitä hetken öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisäsin sitten joukkoon jauhot ja tomaattipyreen. Kääntelin seosta puolisen minuuttia ja kaadoin joukkoon suurimman osan vedestä. Seosken kiehuessa kannen alla käytin tomaatit nopesti kiehuvassa vesitilkassa. Näin kuoret irtosivat tomaateista helpommin. Pilkoin tomaatit sekä paprikan ja lisäsin ne keittoon. Lisäsin kuivat mausteet ja annoin keitot poreilla hiljalleen kannen alla kunnes perunat olivat kypsiä (perunapalojen koosta riippuen n. 15-30 min.)

Otin keiton liedeltä ja soseutin sen tehosekoittimella erillisessä muovikulhosssa. Kaadoin sen sitten takaisin kattilaan ja kuumensin uudelleen. Lisäsin vielä lopuksi joukkoon silputun basilikan.

Keiton paksuutta voi säädellä veden määrällä. Kannattaa aluksi käyttää vähemmän vettä ja lisätä sitä sitten soseuttamisen jälkeen tarpeen mukaan. Keiton maun saa tarvittaessa pehmenemään ripauksella sokeria. Keitosta tuli ihanan oranssia.