Aikaisemmin paellanteko on jaanyt väliin. Tämän pistäisin lähinnä nuukuuden piikkiin, kun en ole viitsinyt ostella kaiken maailman lihoja siihen. Ei tämä nyt loppuen lopuksi erityisen kallista sitten ollut. Lopputulokseen oli tyytyväinen: paellasta tuli mehevän ruokaisaa ja sitä riitti vielä seuraavan päivän lounaspakettiin. Kuva nyt valitettavasti pääsi unohtumaan kun olin niin tohkeissani.

Ainekset:
2 kananfilettä
150 g katkarapuja
1 tlk tomaattipyrettä
3 tomaattia
tölkillinen herneitä
puolitoista kahvikupillista riisiä
sipuli
3 valkosipulinkynttä
3/4 kanaliemikuutio
2 rkl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl sambal oelekia
sitruunamehua
mustapippuria

Lohko kanat isohkoiksi paloiksi. Paista niitä keskilämmöllä oliiviöljyn, paprikajauheen ja curryn seoksessa kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja kullanruskeita. Siirrä odottamaan erilliselle lautaselle. Kuullota sitten sipuleita hetki öljyseoksessa. Lisää pannulle riisi ja kääntele kunnes riisistä tulee läpinäkyvää. Heitä sekaan vielä pari kupillista vettä ja kanaliemikuutio (ei kannata laittaa kokonaista, tulee liian suolaista). Hauduta riisi kypsäksi lisäämällä vettä pienissä erissä. Tarkoituksena on varoa ettei paellasta tule liian vetistä. Sekoita sitten joukkoon katkaravut, herneet, reilun kokoiset tomaattilohkot ja loput mausteet. Kuumenna. Kääntele sitten vielä kananpalat joukkoon (näyttävämmän lopputuloksen saa aikaan jos kanoja pitää lämpimänä folion alla ja asettelee ne sitten vaan nätisti paellan pinnalle sitruunalohkojen kera. Jos viitsii siis).