Aikuisena saa itse paattaa mita syo. Kouluruokalan lihakastikkeessa lilluva vihrea salaatti oli tasta valinnanvapaudesta aika kaukana. Paatin tasta provosoituneena kaantaa valintatilanteen toisin pain ja talla kertaa tietoisesti valita ruskean kastikkeen ja hieman liian kauan keitetyt perunat iltani appeeksi. (niin ja onhan tama tosi halpaakin)

Nakki-suolakurkkukastike

nakkeja (en loytanyt nakkeja kaupasta. Kaytin tuoretta bratwurstia. Saali.)
kaksi suolakurkkua
sipuli
1/4 lihaliemikuutio
2 dl vetta
1/2 dl kermaa
1 tl sinappia
1 tl vehnajauhoja
vajaa purkki tomaattipyretta
mustapippuria
suolaa
loraus balsamicoa

Paista nakit rapeiksi pannulla, mielellaan voissa. Heita joukkoon sipulit ja jauhot, kaantele pieni hetki. Kaada joukkoon vesi ja murustele lihaliemikuutio mukaan. (itse kun kaytin niita bratwursteja hauduttelin tassa vaiheessa viitisentoista minuuttia, nakkien tapaukessa tarpeetonta. Haudutuksen aikana kastikkeen pinnalle muodostui muuten ilahduttavan oikeaoppinen liisterikerros.). Lisaa mausteet,  kuutioidut suolakurkut ja loraus kermaa. Kuumenna ja tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Kuvaa ei nyt ole, kun tassa ei ollut mitaan kuvaamisen arvoista.