Kaupasta oli tarttunut mukaan kuhafileetä sen tarkemmin sen käyttökohdetta suunnittelematta. Suhteellisen yksinkertainen ja kotoisan oloinen ateriakokonaisuus tuntui pienen pohdiskelun jälkeen sopivimmalta tässä kohtaa. En ollut koskaan aikaisemmin koskenutkaan kuhaan, joten en halunnut pilata sitä millään ihmeellisyyksillä.

Kuhafileet

Kierittele kala ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten reippaasti mustapippurilla ja suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista kala kuumalla pannulla nopeasti rapsakaksi molemmilta puolilta. Purista päälle sitruunamehua.

Tillipesto

puntti tilliä
noin puoli dl raastettua parmesania
½ dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Pyöritä tilliä, öljyä ja mausteita hetki tehosekoittimessa. Sekoita raastettu parmesani joukkoon lusikalla. Sekoita keitettyihin perunoihin.

Metsäsienikastike

1-2 dl suolasieniä, liotettuna
pieni sipuli
1 dl creme fraichea
1 dl vettä
hieman sinappia
mustapippuria

Paista sieniä ja silputtua sipulia hetki pannulla. Lisää joukkoon nesteet sekä mausteet ja anna hautua kannen alla noin vartin verran.

Jälkiruoaksi sopi omatekoinen korvapuusti. Reseptiä en viitsi tähän laittaa kun se noudatteli perinteistä korvapuustin mallia melko tarkalleen. Olin kuitenkin ylpeä aikaansaannoksistani, sillä en ollut korvapuusteja koskaan ennen valmistanut. Keittokirjasta löytyneet ohjeet taikinan työstämiseen olivat seikkaperäiset, mutta joudun silti aluksi vähän kääntelemään ja vääntelemään pitkojani. Tässä saatettiin tarvita sellaista avaruudellista hahmotuskykyä jota leipurilta sattui puuttumaan.