Mausteisessa kookosmaidossa kypsäksi keitetty kukkakaali sopii curryvihannekseksi mainiosti. Rajoitin pääraaka-aineet vain muutamaan hassuun vihannekseen, mikä osoittautuikin onnistuneeksi valinnaksi.

Curryyn laitettiin tällä kertaa:

6 esikeitettyä perunaa
2 dl herneitä
puolikas iso kukkakaali
sipuli
2 dl kookosmaitoa
3 dl vettä
2 rkl paseerattua tomaattia
pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
curryjauhetta (paljon)
garam masalaa (paljon)
chilijauhetta ja sambal oelek-chilitahnaa (paljon)
jauhettua kuminaa
hyppysellinen kanelia
hieman rosmariinia
paprikajauhetta
runsaasti suolaa
mustapippuria

Aloita kuumentamalla mausteita oliiviöljyssä muutama minuutti. Tavoitteena on muodostaa curryn pohjaksi eräänlainen tahna. Sekoita mausteseoksen joukkoon vihannekset ja kääntele hetki. Lisää neste ja anna hautua kannen alla puolisen tuntia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä.