Sain ison piirakkavuokani takaisin ja pääsin vihdoinkin kokeilemaan pannupitsan tekemistä Pippurimylly-blogin innoittamana. Pohjan ohjeen kopioinkin suoraan sieltä:

2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
4 dl jauhoja
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl sokeria

Täytteen laadin kuitenkin itse:

2 dl kinkkusuikaleita
½ tlk ananasta
100 g murustettua fetaa
juustoraastetta

Kastikkeen tein tomaatista:

1 tlk tomaattimurskaa
1 pieni tlk tomaattipyreetä
2 rkl kuivattua oreganoa
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
sambal oelekia
loraus balsamicoa

Pitsan teko on hyvä aloitaa taikinasta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Voitele vuoka runsaalla öljykerroksella ja asettele päälle taikina. Lusikoi seuraavaksi pohjan päälle hauduttamasi tomattikastike ja nostele sekaan täytteet. Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Pitsasta tuli hyvää, varsinkin pohja oli onnistuneen muheva ja kohosi korkeaksi. En oikein saanut kuviin asti välitettyä saavuttamaani muhkeutta. Pitsan pinnalle kokosin vielä kasan rucolaa. Olen kehittänyt itselleni jonkinasteisen rucola-addiktion. Eilenkin tein aivan ihanaa pastaa jossa rucola oli juuri keskeisessä roolissa. Hauduttelin ensin tomaattilohkoja balsamicossa, sokerissa ja valkosipulissa. Kokosin sitten pastan tomaattiseoksesta, parmesaniraasteesta ja rucolasta.