Löysin pakastealtaasta huokeahkoa lammasta ja innostuin laatimaan sille lisäkkeitä. Lampaan kypsensin appelsiinilla ja rosmariinilla maustetussa voissa. Kunnollisen appelsiinisen maun aikaansaamiseksi sekaan kannattaa raastaa kokonaisen appelsiinin kuori ja puristaa vielä kostukkeeksi puolikkaan mehu.

Lopun appelsiinin käytin tomaatti-appelsiini-minttusalsaan:

2 tomaattia
runsaasti chiliä
1 rkl tuoretta hienonnettua minttua
muutama lohko appelsiinia
suolaa

Aterian täyttävänä osuutena toimi lämmin kikherne-pinaattimuhennos. Se raikasti kokonaisuutta ja sopi mielestäni myös lampaan rakenteeseen.

4 dl keitettyjä kikherneitä
2 dl pinaattia
2 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Kokemuksen kruunasivat ehdottomasti karamellisoidut punasipulit. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, luulen että ne sopivat minkä tahansa lihan lisäkkeeksi. Muuntelin reseptin karamellisoitujen salottisipuleiden ohjeesta.

4 punasipulia (isot puolitettuina, pienet kokonaisina)
100 g sulatettua voita  
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa

Irrota sipuleista varovasti päällimmäiset kerrokset. Sekoita kaikki ainekset pienessä (mielellään kannellisessa) uunivuoassa. Hauduta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.