Tahan pastaan olen ottanut mallia pastanjauhajien sitruunaisesta tonnikalapastasta. En osaa linkittaa reseptia tahan suoraan, mutta Pastanjauhantaa-blogi loytyy tuosta vieresta linkkilistaltani.

Oliivien ja tonnikalan yhdistelma vaikutti sen verran houkuttelevalta etta tata oli pakko kokeilla. Muuntelin reseptia kuitenkin hieman omaan makuuni sopivammaksi.

Pastaan tuli:

tagliatellea
purkillinen ei ihan kaikista halvinta tonnikalaa
120 g vihreita oliiveja
pari dl valkoisia papuja
pieni sipuli
valkosipulinkynsi (luulen etta useampikin yksilo sopisi sekaan, mutta en tahan hataan loytanyt varastoistani kuin yhden)
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
kourallinen tuoretta silealehtista persiljaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
ripaus musta- ja cayennepippuria
loraus valkoviinietikkaa
1-2 tl sinappia

Kastike valmistuu melkoisen nopeasti. Kokoaminen kannattaa varmaan aloittaa vasta samalla kun laittaa pastan veteen kiehumaan.

Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki tonnikalan sailontaoljyssa, tai jos kaytat veteen sailottya tonnikalaa, tilkassa oliivioljya. Mausta musta- ja cayennepippurilla. Raasta joukkoon puolikas sitruuna ja purista sekaan myos sen mehu. Lisaa pavut, oliivit, tuorejuusto, etikka ja sinappi. Kuumenna. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Lisaa viela aivan viimeisina tonnikala ja persiljasilppu.