Tata tehdessa sain selville, ettei tanginen tekoon ilmeisesti ollenkaan tarvita tanginepataa. Ainakin minulta homma hoitui myos tavallisen kattilan avulla.

Tangineeni tuli seuraavia aineksia:

2 kanan reisikoipea
sipuli
100 g Manzanella-oliiveja (vihreita)
pari kupillista vettä
laakerinlehti
limetti

Marinadi:

1 rkl oliivioljya
1 tl paprikajauhetta
puoli tl kurkumaa
1 tl suolaa
5 cm kokoinen pala raastettua tuoretta inkivaaria
ripaus kanelia
ripaus juustokuminaa
mustapippuria

Kana kannattaisi iskea marinadiin varmaan jo edellisena paivana, mutta ihan hyvaa siita tuli jo muutamankin tunnin marinoimisella.

Valmistusohje:

Karista kananpalasia hetki oliivioljyssa. Lisaa sitten vesi seka sipuli reiluina lohkoina. Anna hautua kannen alla hieman yli puoli tuntia. Lisaa sitten joukkoon huuhdotut oliivit. Anna hautua viela kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisaa tarpeen mukaan mausteita.

Kaada kana liemineen uuninkestavaan astiaan. Kypsenna 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes kanankoivet ovat saaneet kullanruskean varin.

Tarjoa pitaleivan ja limelohkojen kera.