Olen etsiskellyt juustoa jota voisin hyvin leivittää ja paistaa. Tällä kertaa käytin ruskajuustoa, joka muistutti lähinnä uunissa paistettua kotijuustoa.

Lämmin kikhernesalaatti

  • ½ tlk kikherneitä
  • pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • valkosipulinkynsi pilkottuna
  • pieni sipuli silputtuna
  • pari kourallista vihreitä papuja (pakaste)
  • ½ dl tuoretta, hakattua persiljaa
  • 1 tl sambal oelekia (tai reilusti chiliä)
  • ripaus kanelia
  • suolaa ja pippuria

Heitin ainekset pannulle aloittaen sipuleista ja lisäten viimeiseksi tomaatit ja persiljan. Paistelin niitä siinä sitten hetken. Salaatti ei oikeastaan kaipaa sen kummempaa kastiketta jos kasvikset käristää tirauksessa oliiviöljyä ja antaa osan tomaateista rikkoutua pannulle. Olisin mielummin käyttänyt tuoreita vihreitä papuja, mutta en saanut niitä tähän hätään käsiini. Persiljan olisi voinut korvata myös tuoreella korianterilla.

Paistettu ruskajuusto

  • ruskajuustoa sentin paksuisina viipaleina
  • kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • cayennepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • runsaasti oliiviöljyä paistamiseen

Kierittelin juustoviipaleet aluksi lautaselle rikotussa kananmunassa. Tein korppujauhoista ja mausteista seoksen, jossa pyörittelin palaset seuraavaksi. Sitten paistoin ne nopeasti kuumassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi.