Nämä kauralastut sopivat mainiosti akuutin vitutuksen hoitoon sillä ne valmistuvat pikavauhtia hyvin yksinkertaisista aineksista. Muunsin reseptin jostain kasarikeittokirjasta löytämästäni kauralastujen ohjeesta.

Kauralastut, 2 pellillistä

½ dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
1 ½ dl sulatettua margariinia
½ dl maitoa
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Annostele taikina uunipellille leivinpaprerin päälle noin ruokalusikallisen kokoisina nokareina kymmenen sentin päähän toisistaan. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia tai kunnes lastut ovat reunoiltaan ruskeita. Nosta kuumat lastut varovasti ritilän päälle jäähtymään. Lastut ovat rapsakoimmillaan heti paistamisen jälkeen, mutta ovat vielä ihan syömäkelpoisia seuraavanakin päivänä.