Omasta maasta nousseet valkosipulit olivat todella tujuja. Olin jo jonkin aikaa pohtinut keittoa, jossa ne olisivat pääosassa.

Ryytimaalta nousi myös jonkin verran palsternakkaa. Se näytti sopivan mustajuuren (joka on valkoista, kuoreltaan tummaa) kanssa mainiosti valkosipulien värimaailmaan.

Valkosipuli-mustajuuri-palsternakkakeitto

5 tuoretta, kokonaista valkosipulia (pieniä)
3 palsternakkaa
kourallinen mustajuurta
6 perunaa
2 dl kevytkermaa
pari timjaminoksaa
kasvisliemikuutio
mustapippuria
hieman vettä

Pehmitä silputtua valkosipulia hetki pannulla. Nuuhkaise. Lisää muut kasvikset ja tilkka vettä. Tässä vaiheessa veden kanssa kannattaa olla säästeliäs. Keitä, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä. Mausta ja soseuta keitto (sain aikaan melko samettisen soseen pelkän perunasurvimen avulla). Lisää kerma ja ohenna tarvittaessa vedellä.