Kasviscurry on köyhäilyruokaa joka ei yleensä tuota pettymystä. Pataan vaan kaikki mahdolliset kasvikset ja mausteet mitä talosta löytyy. Yritin ostaa sekaan myös kukkakaalia mutta pöyristyin kahden euron kappalehinnasta. Jätin kaalin kauppaan. Onko se Suomessakin noin kallista vai onko mun hintataju hämärtynyt?

Helpotuksekseni selvisin hyvin ilman kukkakaalia. Hyvä minä. Curryyn tuli siis:

sipuli
3 valkosipulinkynttä
pieni parsakaali
4 perunaa
2 porkkanaa
pieni purkki tomaattipyreetä
2 dl vettä
3 rkl turkkilaista jogurttia
1,5 rkl curryjauhetta
1 tl sambal oelekia
1 tl jauhettua kuminaa
2 tl garam masala-sekoitusta
suolaa

Keitä parsakaali, peruna ja porkkana lähes kypsiksi. Lorauta pannulle hieman öljyä ja kuumenna mausteita siinä hetki. Lisää sipuli, tomaatti ja vesi. Jos liemi on liian laihaa suurusta sitä hieman jauhoilla. Kääntele lopuksi vihannekset joukkoon jogurtin kanssa. Älä keitä, muuten jogurtin rakenne hajoaa.

Tarjoile jogurtin ja (euroshopper-)pitaleipien kanssa.